Hero arch2o lions park scouts auburn university rural studio 01

Rural Studio - Auburn University
Master klas arhitekture. 
Nositelj: Auburn University, Alabama, USA

https://www.dezeen.com/2017/12/13/alabama-architecture-students-auburn-university-rural-studio-convert-historic-bank-building-into-newburn-library/

Rural Studio je Master klas arhitekture u Alabami. Tijekom studija naglasak je na inovativnim arhitektonskim praksama i oblikovanjima prostora. Jednako se pažnje posvećuje korištenju novih ili recikliranih materijala u arhitekturi kao i samom oblikovanju prostora javne namjene: kulturnih centara, crkava, vatrogasnih domova, itd. Projekti se ostvaruju u malim urbanim cjelinama gdje ne postoji urbanističko planiranje i planiranje razvoja grada pa je sve stvar pogdobe s lokalnim samoupravama često predstavljenih u lokalnim šerifima, sudcima ili gradonačelnicima. Studij istražuje potrebe lokalne zajednice, sam nabavlja sredstva i materijale za realizaciju projekata i često aplicira na fondove zaklada koje pomažu takvu socijalnu izgradnju.

 

 

Rural Studio želi omogućiti svakom studentu da nadiđe uvriježene ideje i mišljenja o arhitekturi kako bi mogli stvorati / dizajnirati / graditi te im omogućiti da koriste stečene odgojno-obrazovne vrijednosti za dobrobit zajednice. Rural Studio - Auburn University rješava probleme i potrebe zajednice "iznutra", uzimajući u obzir kontekst zajednice.

 

http://woodworkshop.ruralstudioblogs.org/

U RH su ih prvi puta predstavili u kulturnom centru MaMa te u DAZ-u 2005. a kasnije u Rijeci i Splitu, upravo naši Bacaci Sjenki, koji i sami kroz svoje projekte (poput #Vitićpleše) zagovaraju razne ideje “oblikovanja” grada i suživota kao svojevrsnog društvenog planiranja. Zatim je predstavljanje Rural Studia preuzela zagrebačka udruga arhitekata #Archisquad.

 

 

Posjetite ih:
www.ruralstudio.org
Rural Studio - Auburn University 
FB: Rural Studio - Auburn University

 

Fotografije Rural Studio:

Timothy Hursley

Lions Park Scout Hut. Image © Rennie Jones

Newbern Library | Newbern, AL | Photo by Timothy Hursley

 

 

Small strani primjer matadero madrid 1
Small arch2o lions park scouts auburn university rural studio 01
POGLEDAJ SVE UZORNE PROJEKTE >

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti