Hero strani primjer matadero madrid 1

Riječ je o Centru za suvremeno stvaralaštvo promoviranom od Odjela za umjetnost Grada Madrida, a u suradnji s drugim subjektima iz privatnog i javnog sektora. Centrom upravlja tvrtka Madrid Destino Cultura, Turismo y Negocio, nastala kao spoj triju tvrtki Grada Madrida, u suradnji s koordinacijskim timom centra Matadero i povezanim institucijama. Aktivnosti centra Matadero vodi koordinacijski tim (abierto x Obras, Archivo de Creadores, Nave 16, Calle & Plaza Matadero), Naves Matadero. International Living Arts Centre; Intermediae (program usmjeren na kreativne procese), Casa del Lector (prostor za čitanje i performanse), Cineteca Madrid (prezentacijski prostor za dokumentarne filmove) i Dizajn centar kojeg vodi Udruženje dizajnera iz Madrida.

 

 

Matadero Madrid prostire se na sveukupnoj površini od 165 415 m2, a sastoji se od nekolicine različitih objekata koji su početkom prošlog stoljeća služili kao klaonica. U međuvremenu je lokacija doživjela par prenamjena svoje funkcije i arhitektonske transformacije, te je u 1996. postala i središnjicom za španjolski Nacionalni balet. Gradsko Vijeće je u 2003.g. donijelo stratešku odluku da se ovi prostori pruže na korištenje u socio-kulturološke svrhe i usmjerilo potreban budžet za njegovu potpunu arhitektonsku adaptaciju, postavši uzorom u suvremenoj arhitekturi.

http://www.mataderomadrid.org/

 

 

 

 

Fotografije: Matadero — Madrid

 

 

Small strani primjer matadero madrid 1
Small arch2o lions park scouts auburn university rural studio 01
POGLEDAJ SVE UZORNE PROJEKTE >

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti