Hero jestivi kvart   web lead

Voditelji

Ana Armano Linta i Veljko Armano Linta

Broj polaznika

Predviđeno je 10 polaznika. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Radionica je besplatna!

Termin održavanja

19 i 20. ožujka 2020. godine od 17.00 do 20.00 h.

Radionica traje dva dana.

Lokacija

Hrvatsko dizajnersko društvo

Boškovićeva 18

10 000 Zagreb

Opis radionice

Ideja jestivog kvarta zvuči tako dobro: Hrana na dohvat ruke, bez pakiranja, transporta i posrednika. Jestivo zelenilo posvuda, od parkova i uličnih drvoreda, do krovova i dalje, društveni život koji buja i šareni se. Međutim, uspješnih je primjera, premda postoje, još uvijek malo. Ova će radionica, nakon uvoda u potrebu za jestivim kvartovima i njihovim velikim, lokalnim i globalnim prednostima, analizirati uspješne primjere iz inozemstva. A zatim će se okrenuti našem specifičnom društvenom kontekstu i pokušati iznaći dizajnerska rješenja koja će olakšati nadilaženje izazova pri stvaranju jestivog kvarta: Od pitanja vlasništva, solidarnosti i raspolaganja zajedničkim dobrom, do pitanja urbarhitekture, dizajna opreme u eksterijeru, ergonomije, atmosfere i inkluzivnosti, i naravno, “primijenjene umjetnosti” regenerativne poljoprivrede.

Sažete biografije voditelja

Ana Armano Linta (Zagreb, 1990.): Kulturna kreativka, dizajnerica i edukatorica, završila je Studij dizajna u Zagrebu te se dodatno educirala u području dizajna za održivost u četiri dimenzije (Gaia EDE). Sa suprugom vodi Studio Armano Linta za arhitekturu, dizajn interijera i produkt dizajn. Nagrađivana je za projekte koji su edukativni, društveno i ekološki održivi (igre Opip i Shum, stolić Tilty). U svom radu nastoji ostvariti interakciju čovjeka i predmeta, dovesti u pitanje način na koji percipiramo svoju okolinu te potaknuti na promišljanje. Dosadašnje pedagoško iskustvo uključuje osmišljavanje, vođenje i facilitiranje različitih radionica i programa: dizajnerske radionice za djecu (HDD, Global Childeren's Designathon, Kulturni Centar Trešnjevka), višednevni programi iskustvenog učenja za djecu, mlade i odrasle (Outward Bound) te ljetna škole za mlade (United World Colleges). Diplomirala je na temu utjecaja okoline na obrazovni proces te sa svojim radovima sudjelovala na dvije pedagoške konferencije (Dani Mate Demarina te Dijete, igra i stvaralaštvo).

Veljko Armano Linta (Zagreb, 1983.): Kulturni kreativac, arhitekt i edukator, završio je Arhitektonski fakultet u Zagrebu i obrazovne programe Gaia Education (Design for Sustainability, Ecovillage Design Education, Training of Trainers i SDG Multiplier) te je certificirani Gaia trener. Sa suprugom vodi Studio Armano Linta za arhitekturu, dizajn interijera i produkt dizajn te se uz to bavi i prevođenjem i edukacijom. Dosadašnje pedagoško iskustvo uključuje osmišljavanje, vođenje i facilitiranje različitih radionica i programa. Veljko je facilitirao dizajnerske radionice (Hrvatsko dizajnersko društvo – Dizajnerska početnica), rezidencijalne programe za mlade (United World Colleges Short Course), participativne radionice i webinare o Ciljevima održivog razvoja (Vestigium, Arhitektonski fakultet, Pro l-Klett).

Prijavnica

https://oblikovanjesvakodnevice.com/radionica/13

Kontakt

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: cos@dizajn.hr ili 091 233 3360.

Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta. Prijavom na sudjelovanje polaznik daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za projekt “Centar oblikovanja svakodnevice”, te u tiskanim i e-izdanjima koje objavljuju HDD ili projektni partneri.

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb.

Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj poziva isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti