Hero cos vizual rezultati poziva postav 29

Zainteresirani autori/timovi nisu trebali dostaviti gotovo rješenje dizajna postava već su trebali prezentirati svoj profesionalni referentni portfolio kojim će dokazati svoj pristup i kreativni aspekt kojim konkuriraju među ostalim prijaviteljima, biografiju, motivacijsko pismo, ponudu te dostaviti dokaz o stručnoj sposobnosti.

Na otvoreni poziv za dizajnera postava izložbi “Dizajn u gradu” u sklopu projekta Centar oblikovanja svakodnevice u zadanom roku pristigle su ukupno 3 prijave zainteresiranih timova autora: Ana Banić Göttlicher i Ada Kezić,Organizam (Marija Juza, Bernarda Cesar, Sara Pavleković Preis i Valentina Sunek Marendić) te OAZA (Nina Bačun, Ivana Borovnjak, Roberta Bratović, Tina Ivezić, Maja Kolar, Maša Poljanec).

Nakon pregleda dostavljene dokumentacije Povjerenstvo u sastavu: Koraljka Vlajo i Marko Golub, članovi kustoskog tima izložbi “Dizajn u gradu” te Mia Bogovac, industrijska dizajnerica i voditeljica projekta COS, je za dizajnere postava izložbi “Dizajn u gradu” odabralo dizajnerski kolektiv OAZA.

Obrazloženje odabira

Odabrani tim predstavio se putem projekata realiziranih po visokim profesionalnim standardima koji potvrđuju širok raspon kompetencija autorica, kao i kompleksnost i raznolikost dosadašnjeg angažmana u području dizajna postava, prostornih intervencija i sustava vizualnih identiteta. U obzir je uzeto iskustvo i rješenja nastala u sklopu projekata koji su po svojim propozicijama srodni multilokacijskim izložbama “Dizajn u gradu”, a uključuju modularne prostorne sisteme i sustave vizualnog identiteta. Autorice promišljeno pristupaju sadržaju i tehničkoj izvedivosti zadataka, istovremeno vodeći računa o komunikativnosti samih radova.

Organizacija izložbi je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti