Hero cos radionica stop animacije   web lead 2

Voditelji

Dorotea Radušić i Božidar Trkulja

 

Broj polaznika

Predviđeno je 8 polaznika. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

 

Radionica je besplatna!

 

Termin održavanja

2. i 3. srpnja 2020. godine od 13.00 do 16.00 h.

Radionica traje dva dana.

 

Lokacija

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti - ULUPUH

Preradovićeva 44

10000 Zagreb

Opis radionice

Koristeći glinu kao osnovni materijal, polaznici će izrađivati i unutar samog procesa kamerom bilježiti i animirati skulpture - autoportrete i portrete drugih polaznika “umiješanih” u reinterpretacije prepoznatljivih zagrebačkih kipova znamenitih osoba hrvatskog društveno-kulturnog života.

Stvaralački proces uključuje rad s glinom i kamerom. Uz usvajanje osnova likovnog oblikovanja i animacije, polaznici će snimiti zvuk i glazbu za potrebe kratkog animiranog filma.

 

Sažete biografije voditelja

Božidar Trkulja (1975.), završio je Školu za tekstil, kožu i dizajn, a studirao je teologiju na KBF-u. Od 1997. godine radi kao novinar, urednik, filmski i glazbeni kritičar u tiskanim medijima i na televiziji (Vjesnik, Forum, Lider, Zapis, HTV…). Kao scenarist, dizajner i redatelj napravio je dva nagrađivana stop - animacijska filma: "Priča s početka vremena" (Bonobostudio, 2012.) i "Posljednji izazov" (Zagreb film, 2017.), za koje je supotpisao glazbu. Koautor je stripa "Akademija čuda" (Modra lasta, 2013./2014.), te autor desetak skupnih i samostalnih izložbi. Ima bogato iskustvo rada s djecom, studentima i odraslima u formi predavanja i radionica: Studij za lutkarstvo i film te Mala škola crtanog filma Zagreb filma, Majstorska radionica Froooma! (film - "The Igra"), radionica stop animacije u Psihijatrijskoj bolnici Sv. Ivan (film - "Molitva iskrena u katedrali Notre Dame")

Dorotea Radušić (1995.), nakon završene gimnazije i srednje glazbene škole upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, na odsjeku za Animirani film i nove medije. 2015. godine pohađa radionice Kino kluba Zagreb za scenarij, režiju, snimanje i montažu te za autorski film. Sudjelovala je u izradi scenografije za animirani film Posljednji izazov Božidara Trkulje (Posebno priznanje žirija, Animafest 2017.). Od 2017. godine vodi radionice animiranog filma za djecu i odrasle: radionica crtanog filma i piksilacije s Martinom Meštrović u sklopu festivala Tobogan u Rijeci, radionice animacije u Centru za kulturu Trešnjevka, s Božidarom Trkuljom Frooom filmske radionice za djecu i radionicu stop animacije u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan.

 

Prijavnica

https://oblikovanjesvakodnevice.com/radionica/15

 

Kontakt

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: cos@dizajn.hr ili 091 233 3360.

 

 

Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta. Prijavom na sudjelovanje polaznik daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za projekt “Centar oblikovanja svakodnevice”, te u tiskanim i e-izdanjima koje objavljuju HDD ili projektni partneri.

 

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb.

 

Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

 

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj poziva isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti