Hero novopeceni grad   lead

Voditeljice

Irena Podvorac i Hana Lukas Midžić

Broj polaznika

Predviđeno je 8 polaznika. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Radionica je besplatna!

 

Termin održavanja

26. i 30. lipnja 2020. godine od 17.00 do 20.00 h.

Radionica traje dva dana.

Lokacija

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti - ULUPUH

Preradovićeva 44

10000 Zagreb

Opis radionice

 

Glina je idealni materijal za afterwork jer nas dodirivanje mekane zemlje smiruje i vraća u djetinjstvo kad smo od blata/pijeska gradili kule i zamišljene svjetove. Njezina struktura pod prstima opušta, a njezina podatnost motivira. Glina okuplja u sebi sve elamente: zemlju i vodu, zrak na kojem se suši i vatru u kojoj se peče. Stvaranje prstima doprinosi osjećaju smisla i zadovoljstva. Polaznici će dizajnirati uporabnu keramiku inspirirani stilskim značajkama zagrebačkih četvrti: npr. Gornji grad - barok, Donji grad - secesija, klasicizam i historicizam , Novi Zagreb u stilu 50 i 60-tih godina…

 

Sažete biografije voditelja

Irena Podvorac (Zagreb, 1977.) diplomirala je kiparstvo 2000. godine na ALU u Zagrebu (profesori: M. Ujević, K. Bošnjak, S. Drinković, M. Blažević, D. Mataušić). Studijski semestar na Indiana University of Pennsylvania USA (profesori: J. Nestor, L. LaRosh, D. Hedman) provela je 1999. godine. Od 1998. sudionica je brojnih skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu te autorica niza skulptura u javnim prostorima. Dobitnica je nekoliko nagrada za svoj rad, a 2006. snimljena je TV izložba iz serije „Skica za portret: Irena Podvorac - Mačkoglumište“ za HRT. Irena je članica je HDLU-a i HZSU-a. Autorica je i voditeljica brojnih kreativnih radionica za djecu i odrasle.

Hana Lukas Midžić završila je jezičnu gimnaziju i Školu likovih umjetnosti u Splitu, smjer Kiparski dizajner. 2002. godine diplomirala je kiparstvo na ALU u klasi prof. Šime Vulasa. Za vrijeme studija provela je semestar na Indiana University of Pennsylvania, Sculpture Department pod mentorstvom dr. Jamesa Nestora. Po završetku studija postaje članica HDLU-a, a od 2005. članica je HZSU-a. Autorica je i voditeljica brojnih kreativnih radionica za djecu i odrasle. Izlaže na skupnim i samostalnim izložbama, objavljuje autorske slikovnice za djecu, osmišljava suvremene umjetničke prakse (interactive story-telling, likovno-kazališne radionice...) te sudjeluje u raznovrsnim interdisciplinarnim projektima.

 

Prijavnica

https://oblikovanjesvakodnevice.com/radionica/14

 

Kontakt

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: cos@dizajn.hr ili 091 233 3360.

Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta. Prijavom na sudjelovanje polaznik daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za projekt “Centar oblikovanja svakodnevice”, te u tiskanim i e-izdanjima koje objavljuju HDD ili projektni partneri.

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb.

Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj poziva isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti