Hero laginjina 1 danas

Pozivaju se studenti i profesionalci iz područja dizajna, arhitekture, urbanizma, novih medija, povijesti umjetnosti, novinarstva, politologije, komparativne književnost, dramaturgije i teatrologije te zainteresirano građanstvo na sudjelovanje u stručnoj radionici "Nasljeđe i baština za oblikovanje budućnosti" unutar projekta "Centar oblikovanja svakodnevice" Hrvatskog dizajnerskog društva, Muzeja za umjetnost i obrt, ULUPUH-a, Bacača Sjenki te Grada Zagreba.

Radionica će se održati u POGONU (Centar za nezavisnu kulturu i mlade) u Ulici kneza Mislava 11, Zagreb, tijekom četiri subote (9., 16., 23. ožujka i 13 travnja) u periodu od 9 do 17 sati. Za sve je sudionike osiguran besplatan topli obrok. Maksimalan broj polaznika iznosi 20 osoba, a prijave traju do popunjenja kapaciteta.

 

 

Voditelji radionice su Sandra Uskoković, povjesničarka umjetnost i teoretičarka prostora te moderne i suvremene arhitekture, umjetnosti i urbanizma, Marko Sančanin, arhitekt i aktivist te Boris Bakal, intermedijalni umjetnik (životopise predavača možete pronaći u prilogu).

Radionicu organizira udruga Bacači Sjenki uz podršku projektnih partnera: Hrvatskog dizajnerskog društva (korisnika bespovratnih sredstva), Muzeja za umjetnost i obrt, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnost te Grada Zagreba.

Tema radionice

Ova radionica koristi kao polaznu točku najpoznatiji intermedijalni projekt zajednice i uspješnog zagovaranja obnove moderne i suvremene arhitekture u Republici Hrvatskoj - "Vitić pleše"; ona istražuje razne primjere baštine, baštinjenja i nasljeđivanja te mogućnost primijenjene projektne metodologije na nove slučajeve baštine, nasljeđa i urbanog oblikovanja.

 

 

Teme, terminologija i tematske cjeline radionice: Topofilija i terrafilija, Urbana izvedba, Reciklaža stvarnost i svakodnevice, Unutrašnje i vanjsko mapiranje grada, Urbana dramaturgija i forenzika, Urbani namještaj i/ili inventar, Hipertekstualnost grada i dr.

Prijavni obrazac i detalji o radionici, literaturi i voditeljima može se preuzeti na linku: http://www.bacaci-sjenki.hr/hr/911/hrvatski-prijava-na-prvu-radionicu-projekta-centar-oblikovanja-svakodnevice/

 

Fotografije: Bacači Sjenki

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti