Hero laginjina 1 danas

Pozivaju se studenti i profesionalci iz područja dizajna, arhitekture, urbanizma, novih medija, povijesti umjetnosti, novinarstva, politologije, komparativne književnost, dramaturgije i teatrologije te zainteresirano građanstvo na sudjelovanje u stručnoj radionici "Nasljeđe i baština za oblikovanje budućnosti" unutar projekta "Centar oblikovanja svakodnevice" Hrvatskog dizajnerskog društva, Muzeja za umjetnost i obrt, ULUPUH-a, Bacača Sjenki te Grada Zagreba.

Radionica će se održati u POGONU (Centar za nezavisnu kulturu i mlade) u Ulici kneza Mislava 11, Zagreb, tijekom četiri subote (9., 16., 23. ožujka i 13 travnja) u periodu od 9 do 17 sati. Za sve je sudionike osiguran besplatan topli obrok. Maksimalan broj polaznika iznosi 20 osoba, a prijave traju do popunjenja kapaciteta.

 

 

Voditelji radionice su Sandra Uskoković, povjesničarka umjetnost i teoretičarka prostora te moderne i suvremene arhitekture, umjetnosti i urbanizma, Marko Sančanin, arhitekt i aktivist te Boris Bakal, intermedijalni umjetnik (životopise predavača možete pronaći u prilogu).

Radionicu organizira udruga Bacači Sjenki uz podršku projektnih partnera: Hrvatskog dizajnerskog društva (korisnika bespovratnih sredstva), Muzeja za umjetnost i obrt, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnost te Grada Zagreba.

Tema radionice

Ova radionica koristi kao polaznu točku najpoznatiji intermedijalni projekt zajednice i uspješnog zagovaranja obnove moderne i suvremene arhitekture u Republici Hrvatskoj - "Vitić pleše"; ona istražuje razne primjere baštine, baštinjenja i nasljeđivanja te mogućnost primijenjene projektne metodologije na nove slučajeve baštine, nasljeđa i urbanog oblikovanja.

 

 

Teme, terminologija i tematske cjeline radionice: Topofilija i terrafilija, Urbana izvedba, Reciklaža stvarnost i svakodnevice, Unutrašnje i vanjsko mapiranje grada, Urbana dramaturgija i forenzika, Urbani namještaj i/ili inventar, Hipertekstualnost grada i dr.

Prijavni obrazac i detalji o radionici, literaturi i voditeljima može se preuzeti na linku: http://www.bacaci-sjenki.hr/hr/911/hrvatski-prijava-na-prvu-radionicu-projekta-centar-oblikovanja-svakodnevice/

 

Fotografije: Bacači Sjenki

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti