Hero final cos 201028 zivi arhiv pou bojan kristofic.mp4 snapshot 04.19.366

Pred vama je osmi video iz serijala Živi arhiv, u produkciji Centra za oblikovanje svakodnevice, koji vam donosi priču o zgradi te povijesnim i suvremenim programima Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu, nekadašnjeg Radničkog sveučilišta.

Kroz razgovor s Anom Majurić, voditeljicom Odjela za kulturu i nakladništvo te pomoćnicom ravnatelja POU, dizajnerom Damirom Gamulinom te Darkom Šimičićem, kustosom i voditeljem Instituta Tomislav Gotovac, saznajemo mnoge detalje o bogatoj prošlosti 'Radničkog', posebnostima njegovog arhitektonskog projektiranja, ali i aktualnim obrazovnim i kulturnim programima zahvaljujući kojima je ustanova zadržala i razvijala kontinuitet rada od davne 1907. godine.

Autor: Bojan Krištofić

Snimanje i montaža: Miran Krčadinac Flock

Sugovornici:

Ana Majurić, voditeljica Odjela za kulturu i nakladništvo; pomoćnica ravnatelja POU

Damir Gamulin, dizajner

Darko Šimičić, likovni kritičar i kustos, voditelj Instituta Tomislav Gotovac

Zahvaljujemo Pučkom otvorenom učilištu što nam je omogućilo snimanje ovog videa.

Listopad 2020. godine

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Izrada video materijala sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti