Hero 4. video %c5%bda polygon.mp4 snapshot 00.34.842

Pred vama je šesti video iz serijala Živi arhiv, u produkciji Centra za oblikovanje svakodnevice, koji vam donosi priću o stolcu Polygon kolektiva Numen/For Use .

Kolektiv Numen/For Use kojeg čine Christoph Katzler, Nikola Radeljković i Sven Jonke u zadnja se dva desetljeća rada na internacionalnoj sceni etablirao u polju dizajna, scenografije i prostornih instalacija. Dio njihovog djelovanja u području produkt dizajna, usko je vezan za tvrtku Prostoria, koja je u posljednjih nekoliko godina, sinonim za dobar dizajn namještaja iz Hrvatske. Prostorijin najprodavaniji proizvod, dostupan u 60 zemalja svijeta koristi se u javnim i privatnim prostorima, a prepoznatljiv formalni jezik koji se nastavlja na standardnu modernističku tipologiju sjedalice skromnih dimenzija, svojim karakterističnim oblikom postao je njezin drugi znak. Riječ je o Polygonu.

Autor sinopsisa i intervjua: Ivana Borovnjak

Snimanje i montaža: Miran Krčadinac

Sugovornici:

Maroje Mrduljaš, arhitekt i kritičar arhitekture i dizajna

Nikola Radeljković, dizajner, Numen/For Use

Tatjana Bartaković, menadžerica marketinga i komunikacija, Prostoria

Marko Leš, inženjer strojarstva, Prostoria

 

Ožujak 2020. godine

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Izrada video materijala sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti