Hero  dsc4461

Moderirana diskusija bila je namijenjena zainteresiranoj publici, dionicima u kulturnom sektoru te predstavnicima državnih i gradskih institucija. Cilj panela bio je detektirati elemente postojećih načina, procedura i mehanizama za rješavanje potreba za prostorom, a koji se mogu unaprijediti kako bi adekvatnije odgovarali na stvarne potrebe u kulturnom sektoru.

Snimku panela možete pogledati na poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=JJQmn2Q0rx4

Detalje o temama i zaključcima možete pronaći na poveznici: 

https://www.dropbox.com/s/61v6mvj092wzemz/COS_panel.pdf?dl=0

Moderator: Antun Sevšek (arhitekt i istraživač, te programski koordinator u Savezu udruga Operacija grad koji se bavi praćenjem i analizom prostorno-planskih dokumenata na gradskoj i nacionalnoj razini, politikama upravljanja gradom i razvojem inovativnih institucionalnih modela)

Sudionici panela bili su predstavnice/i nadležnih državnih institucija i jedinice lokalne samouprave: Krešimir Partl (Ministarstvo kulture RH, državni tajnik), Jelena Šakirovska (Ministarstvo državne imovine RH, voditeljica Službe za poslovne prostore), Tamara Pivac Petrović (Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Zagreba, voditeljica odsjeka za poslove zakupa), Eva Brunović (Gradski ured za kulturu, viša stručna savjetnica za audiovizualne umjetnosti i kulturnu baštinu) te kreativna direktorica festivala Design District Zagreb - Ira Payer.

Na panelu su sudjelovali i drugi predstavnici dobrih praksi: Karla Paliska (festivali Dan D i Plan D), Ivana Borovnjak (OAZA - Projekt Ilica, Made in Ilica), Matea Munitić Mihovilović (Pogon), Karla Pudar (Domino project - SuKultura) i drugi, odvjetnica Sanja Artuković te Nataša Raus (Gradski ured za kulturu, stručna savjetnica za programe sufinancirane iz fondova EU). Panelu su prisustvovali i predstavnici projektnih partnera - Hrvatskog dizajnerskog društva, Muzeja za umjetnost i obrt, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacača Sjenki i Grada Zagreba.

 

Fotografije: Petra Slobodnjak

Snimanje i montaža: Miran Krčadinac

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija panela je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti