Hero cos vizual panel cos lead 39

Panel se održava 30. rujna od 15 do 18 sati u ZgForumu na adresi Gajeva ulica 27. Moderirana diskusija namijenjena je zainteresiranoj publici, dionicima u kulturnom sektoru te predstavnicima državnih i gradskih institucija. Cilj panela je detektirati elemente postojećih načina, procedura i mehanizama za rješavanje potreba za prostorom, a koji se mogu unaprijediti kako bi adekvatnije odgovarali na stvarne potrebe u kulturnom sektoru. Ovim putem Vas pozivamo da svojim prisustvom i aktivnim  sudjelovanjem doprinesete što kvalitetnijoj i konstruktivnoj raspravi. 

Dosad su u sklopu projekta Centar oblikovanja svakodnevice Antonija Komazlić i Antun Sevšek mapirali dostupne prostore u vlasništvu Grada Zagreba kako bi se u njima organizirale kulturne aktivnosti koje bi poslužile kao primjer kratkoročnog iskorištavanja gradske infrastrukture. Osim mapiranja, u planu je i izrada prijedloga izmjena i dopuna pravilnika o ustupanju prostora u gradu Zagrebu na korištenje s ciljem namjenskog dinamičnog aktiviranja prostora za kulturne i kreativne industrije.

Uz predstavljanje projekta Centar oblikovanja svakodnevice, panel će adresirati pitanje potreba temeljem iskustava aktera u kulturnom sektoru te pitanje trenutnih mehanizama ustupanja prostora na korištenje i možebitnih unapređenja tih mehanizama.

Ulaz je slobodan!

Moderator: Antun Sevšek (arhitekt i istraživač, te programski koordinator u Savezu udruga Operacija grad koji se bavi praćenjem i analizom prostorno-planskih dokumenata na gradskoj i nacionalnoj razini, politikama upravljanja gradom i razvojem inovativnih institucionalnih modela)

Sudionici:

Uz predstavnike projektnih partnera - Hrvatskog dizajnerskog društva, Muzeja za umjetnost i obrt, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacača Sjenki i Grada Zagreba, očekujemo sudjelovanje predstavnika/predstavnica nadležnih državnih institucija i jedinice lokalne samouprave:

Krešimir Partl (Ministarstvo kulture RH, državni tajnik), Jelena Šakirovska (Ministarstvo državne imovine RH, voditeljica Službe za poslovne prostore), Tamara Pivac Petrović (Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Zagreba, voditeljica odsjeka za poslove zakupa), Eva Brunović (Gradski ured za kulturu, viša stručna savjetnica za audiovizualne umjetnosti i kulturnu baštinu) i Nataša Raus (Gradski ured za kulturu, stručna savjetnica za programe sufinancirane iz fondova EU).

Na panelu će sudjelovati i predstavnici dobrih praksi: Ira Payer (Design District Zagreb), Karla Paliska (festivali Dan D i Plan D), Ivana Borovnjak (OAZA - Projekt Ilica, Made in Ilica), Matea Munitić Mihovilović (Pogon), Karla Pudar (Domino project - SuKultura) i drugi, te odvjetnica Sanja Artuković.

Termin

Ponedjeljak 30. rujna 2019. od 15 do 18 sati.

Lokacija

ZgForum

Gajeva ulica 27, Zagreb

Panel se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb.

Panel se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za projekt “Centar oblikovanja svakodnevice”, te u tiskanim i e-izdanjima koje objavljuju HDD ili projektni partneri.

Kontakt: Mia Bogovac, voditeljica projekta, 091 889 4448

Organizacija panela je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti