Hero  dsc8565

Polaznici su s voditeljicama Jelenom Bračun i Almom Trtovac promišljali nastale promjene u javnom prostoru grada, prenosili svoja sjećanja putem plakata koje su kreirali te su sticali nove vještine rada na računalu. 

Tijekom dvodnevnog rada, polaznici su istraživali odabrane kvartove, njihovu povijest, urbanizam i arhitekturu. Daljnji rad temelji su na odabranim arhivskim fotografijama kvartova, a sadašnje stanje snimili su na terenskoj nastavi. Potom su organizirali i digitalizirali prikupljene vizualne materijale, te nakon kratke PowerPoint prezentacije s uputama započeli rad na računalu u parovima. Učili su raditi u jednostavnom i besplatnom programu (Gimp) za editiranje fotografija u kojem su i oblikovali svoj plakat. Polaznici su realizirali narativni, fotomontažni plakat kojeg su na kraju radionice i isprintali.

Fotografije: Petra Slobodnjak

Video: Miran Krčadinac Flock

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti