Hero  dsc9491

Tijekom svibnja u Hrvatskom dizajnerskom društvu održana je besplatna dvodnevna radionica izrade fanzina za treću životnu dob. Fanzini su neovisne i neprofesionalne publikacije koje uređuju amateri, te se kod njihovog uređenja koriste “uradi sam” principi. Fanzini se obično vežu uz mlađe generacije što se ovom radionicom želi promijeniti.

Prvog dana radionice polaznici su se upoznavali s pojmom fanzina, tehnikom koja se koristi u izradi publikacije te temom koja će se provlačiti kroz fanzine. Započela je izrada fanzina i okupljale su se ideje (recepti, savjeti, tekstovi o problemima koji muče osobe treće životne dobi i sl.), osmišljavale, kolažirale i uređivale stranice. Drugi dan polaznici su nastavili uređivati fanzin kroz tehniku kolaža, print i spajanje stranica.

Rezultate i proces rada dokumentirali su fotografkinja Petra Slobodnjak i snimatelj Miran Krčadinac Flock: 

Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Operativni ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva. 

Fotografije: Petra Slobodnjak

Video: Miran Krčadinac Flock

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti