Hero 850 4122

Od 22. studenog do 8. prosinca 2019., u šest termina petkom i nedjeljom, u prostorijama POGON-a (Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade) održana je prostorno-specifična radionica projekta Centra oblikovanje svakodnevice (COS) na temu bivše tvornice Nada Dimić: "Nada Dimić ili izvedbena igraonica za odrasle o vladanju COS-om", čiji su rezultati u formi otvorenog dana radionice izvedbeno predstavljeni javnosti 8. prosinca 2019. u Pogonu, Mislavova 11 u Zagrebu.

Radionicu je pripremila i provela udruga Bacači Sjenki. Glavni voditelj i autor koncepta radionice, Boris Bakal, te pet kompetentnih suradnika (arhitektica i povjesničarka umjetnost Andrea Čeko, sociologinja i filmska autorica Marija Georgiev, glumac i scenarist Nino Sorić, povjesničarka umjetnosti, teoretičarka arhitekture i prostora Sandra Uskoković te filozof, edukator i filmski i kazališni redatelj i glumac Veno Mušinović) proveli su radionicu u kojoj su s polaznicima: Promišljali hipertekstualnost prostora na primjeru bivše tvornice Nada Dimić/Penkala; Proučavali modele sudioničkog upravljanja te isprobavali postavljanje polaznika u razne upravljačke pozicije unutar COS-a, kulturno-društvenog centra u osnivanju; Zamišljali potencijalne buduće sadržaje u prostoru bivše tvornice kao ostvarenom prostoru COS-a; Promišljali oblikovanje i dizajn u svakodnevici na primjerima donešenih predmeta te u prostorima grada Zagreba (arhitektura, urbanizam, hortkultura, urbani namještaj, urbani inventar, urbano znakovlje, mjesta važnost i dr.).

Na radionici je sudjelovao 21 polaznik u dobi od 20 do 85 godina, različitih profesionalnih profila, a sastavni dio radionice bio je i obilazak kvarta i šetnja do nekadašnje tvornice „Nada Dimić“ (Penkala).

Kako je bilo na radionici možete vidjeti na linku

Fotografije: Petra Slobodnjak

Video: Miran Krčadinac Flock

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

 

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti