Hero  dsc1037

Tijekom rujna održana je dvodnevna radionica designthinkinga i primjene metodičkih vještina u svakodnevnom rješavanju problema. Na Designathon radionici kod djece razvijaju se sljedeće vještine: Changemaker stav, kreativno i kritičko razmišljanje, tehnološka pismenost i suradnja; prepoznate kao ključne vještine za uspjeh u budućnosti. 

Designathon je strukturirana design thinking radionica s elementima Maker pokreta u kojoj djeca (9-15 godina) osmišljavaju, grade i predstavljaju svoje izume-rješenja na društvena pitanja ili pitanja okoliša vezana uz UN Ciljeve održivog razvoja. Razvijena je u Nizozemskoj kako bi poticala kreativnost djece u dizajniranju boljeg svijeta korištenjem novih tehnologija.

Sudionici radionice u prvoj su fazi upoznati s problematikom otpada i konceptom kružne ekonomije te postojećim rješenjima (upcycling, dijeljenje, zatvoreni ciklusi). U fazi istraživanja učili su kako istraživati, prikupljati uvide i stvarati. U fazi ideacije predlagali su rješenja za stvarni problem, zatim skicirali svoje rješenje, a potom izradili prototip rješenja i predstavili ga ostalim sudionicima.

Video: Miran Krčadinac Flock

Fotografije: Petra Slobodnjak

Hvala svim polaznicima na sudjelovanju!

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva. 

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti