Hero  dsc9697

Tijekom lipnja održana je besplatna dvodnevna radionica “Kamo bez dizajna?" na kojoj smo istraživali potrebe za dizajnom vizualnih komunikacija, signalistike, urbane opreme i namještaja u zdravstvenim ustanovama, pod vodstvom Ksenije Jurinec i Mirande Herceg, koje su ujedno i autorice ove programske koncepcije.

Program Kamo bez dizajna? sastoji se od radionice i prezentacijske izložbe na temu zagovaranja dizajna u nesvakodnevnoj svakodnevici. Dvodnevna radionica, od čega se prvi dio odvio na terenu (KBC Zagreb Rebro), a drugi u prostoru HDD-a, istraživala je potrebe za dizajnom vizualnih komunikacija, signalistike, urbane opreme i namještaja u zdravstvenim ustanovama. Sudionici radionice, predstavnici građana i partnerskih organizacija, su kroz obilazak i ispunjavanje ankete bilježili svoja opažanja i ocjenjivanjali postojeću signalistiku, opremu u čekaonicama, hodnicima i eksterijeru, te iz prve ruke pokušali pronaći mjesto na koje trebaju stići u bolničkom kompleksu. Građani i struka zajedničkim sudjelovanjem u ovakvom projektu kreiraju relevantne zaključke kojima se argumentirano ukazuje na nužnost dizajnerskog promišljanja u javnom prostoru.

Početkom rujna otvara se izložba na kojoj će se prezentirati rezultati analize slučaja koji mogu poslužiti u razvoju budućih projekata signalistike i opreme u sličnim javnim prostorima. Izložba će ujedno biti i model informiranja šire javnosti o ključnim vrijednostima dizajna kao što su funkcionalno i kvalitetno oblikovanje životnog i radnog okoliša te o mogućnostima suradnje s dizajnerskom strukom.

Više detalja o samoj radionici možete pronaći na videu Mirana Krčadinca Flocka: 

 

Fotografije: Petra Slobodnjak

Video: Miran Krčadinac Flock

 

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva. 

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti