Hero  dsc1871

Razgovor se održao 12. rujna od 18 do 20 sati u knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu na adresi Trg Ivana Meštrovića 1G.

Razgovor je privukao velik broj zainteresiranih građana. Prisutne su pozdravile voditeljica knjižnica Novi Zagreb - gđa. Tihana Rašeta te voditeljica projekta Centar oblikovanja svakodnevice - Mia Bogovac, a na ugodno iznenađenje svih prisutnih, sugovornicima se pridružio arhitekt Vinko Uhlik koji je sudjelovao u projektiranju naselja i svjedočio njegovom nastanku! Cilj razgovora bio je upoznati građane i stručnjake o svakodnevnom životu u jednoj specifičnoj arhitekturi, te uzajamnoj vezi arhitekture i života; na koji način arhitektura definira život, a na koji način život definira arhitekturu. Razgovorom smo otkrili kako se arhitektura naselja razvijala — od ideje "srebrnog grada" do nebodera, kako Zapruđe živi danas i zašto je upravo ono značajno u kontekstu arhitekture Novog Zagreba.

Sugovornici: Maroje Mrduljaš (arhitekt i kritičar arhitekture i dizajna), Bojan Krištofić (dizajner i pisac, likovni kritičar i kustos) i Boris Vidaković (arhitekt, kustos i pisac) i Vinko Uhlik (arhitekt i jedan od projektanata naselja)

Djelić atmosfere donosimo kroz fotografije Petre Slobodnjak:

Organizacija razgovora je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti